Savumax® - hukkalämmön talteenottotuotteet:

 

AINA ENERGIATEHOKAS KOKONAISUUS

Savumax lämmitysjärjestelmän lähtökohtana on hyödyntää aina soveltuvinta energiamuotoa ja luoda sitä kautta energiatehokas kokonaisuus. Talvipakkasilla tulisijoja, niin takkaa kuin saunankiuastakin, lämmitetään usein. Suomessa on 2,2 miljoonaa tulisijaa, joista puolta käytetään vähintään joka toinen päivä. Tästä lämmöstä 70% voidaan ottaa hyötykäyttöön Savumaxin tuotteilla ja ohjata talon ja käyttöveden lämmittämiseen. Savupiippuvaraajia voidaan täydentää aurinkolämpöjärjestelmällä, jolloin keväästä syksyyn saadaan lämmitykseen ja käyttöveteen tarvittava energia auringon lämmöstä ilmaiseksi. Yhdistettynä vesikiertoiseen lattialämmitykseen saadaan järjestelmälle maksimaalinen mukavuus ja hyöty. Mikäli tontille ei paista aurinko, voidaan järjestelmää täydentää vaikkapa ilma/vesilämpöpumpulla.

Energiatehokkaan kokonaisuuden luomisessa myös ilmanvaihto on tärkeä optimoida siten, ettei lämpöä puhalleta turhaan ulos. Savumaxin ilmanvaihdon lämmöntalteenotto siirtää poistoilman lämpöä sisään puhallettavaan raikkaaseen ilmaan ja säästää näin huomattavan määrän energiaa.

MINIMAALISELLA SÄHKÖNKÄYTÖLLÄ

Savumax lämmitysjärjestelmässä sähköllä toimivat ainoastaan kiertovesipumput lämmityksessä ja aurinkolämpöjärjestelmässä. Savupiippuvaraaja ottaa lämmön talteen savukaasuista ilman sähköenergiaa tai liikkuvia osia ja tulisijan lämpöä voidaan piippuvaraajan lisäksi hyödyntää lattialämmityksessä lämmönsiirtimen avulla. Itse lämmitysjärjestelmä ei siis kuluta sähköä. Varalämmityksenä voidaan käyttää sähkövastusta, esimerkiksi oleskeltaessa pidempään poissa kotoa.

Savumaxin puu-aurinkoenergiajärjestelmä on ekologinen lämmitysratkaisu. Sähkön kulutus vähenee ja myös puunpolttamisesta vapautuvat pienhiukkasmäärät pienenevät, koska energiaa saadaan 50 % enemmän suhteessa käytettyyn puuhun.

EDULLISET KÄYTTÖ- JA INVESTOINTIKUSTANNUKSET

Savumax-järjestelmän kustannustehokkuus perustuu uuteen innovatiiviseen ajattelumalliin. Järjestelmässä hyödynnetään taloon tuleva tulisija ja savupiippu. Normaalisti puulämmitys vaatii erillisen pannuhuoneen, jossa on kattila ja varaaja. Kattilaa pitää siis lämmittää muusta asumisesta erillisessä tilassa. Savumax-järjestelmässä erillistä kattilaa ei tarvita, vaan kattilana toimii normaali tulisija, vaikkapa olohuoneen takka ja lämmitys käy samalla kun nauttii takkatulen tunnelmasta. Keväästä syksyyn saman tehtävän hoitavat aurinkokeräimet. Varaajana toimii Savumax –savupiippuvaraaja tai erillinen varaaja ,joka ottaa lämpöenergiaa talteen ja ohjaa sen talon ja käyttöveden lämmitykseen.

Hyödyntämällä aidosti ilmaista energiaa savukaasuista ja auringosta, käyttökustannukset ovat minimaaliset. Investointikustannusten edullisuus savutetaan sillä, että energialähde ja piippu ovat integroituna samaan kokonaisuuteen. Elementtirakenteisena toimitettava Savumax –savupiippuvaraaja säästää myös aikaa rakennusvaiheessa, koska piipun muurausta ei tarvita.

 

Puusepänkatu 5,
13110 Hämeenlinna
Puh. 010 4405 900

myynti (at) savumax.fi