UUTISTIEDOTE

Talo lämpimäksi energiaa, ympäristöä ja rahaa säästäen:

Neljä uutta Savumax-hybridilämmitysjärjestelmää

Savumax Oy on tuonut markkinoille kehittämänsä neljä uutta energiaa ja ympäristöä säästävää hybridilämmitysjärjestelmää, Savumax Economy, Savumax Ilmavesi, Savumax Aurinko ja Savumax Maalämpö. Savumax Economy pohjautuu hormin hukkalämmöntalteenottoon ja lämmittää esimerkiksi pientaloja kustannustehokkaasti ja energiaa sekä ympäristöä säästäen.

Hybridilämmitysjärjestelmä syntyy, kun Savumax Economyyn asennetaan lisälämpöä tuottamaan maalämpöpumppu, aurinkokeräimet tai ilma-vesilämpöpumppu. Silloin kun asuinrakennuksessa ei ole tulisijaa tai tulisijaan tulee perinteinen hormi Savumax-lämmöntalteenottohormin asemasta, Savumax tarjoaa energiatehokkaita ja hinnallisesti erittäin kilpailukykyisiä lämmitysjärjestelmäratkaisuja, kuten esimerkiksi Savumax Maalämpö. 

Esimerkkeinä Savumax Economy ja Savumax Maalämpö:

Savumax Economy –järjestelmän patentoitu teräksinen lämmöntalteenottohormi asennetaan tulisijaan ja se ottaa talteen puusta saatavan, muutoin hukkaan menevän lämpöenergian poistamatta kuitenkaan takan muita lämmitysominaisuuksia. Siten tämä lämmön talteenottohormi lisää merkittävästi puusta saatavaa lämpöenergiaa.

Erityinen talteenottoyksikkö integroidaan Savumaxin toimittamaan teräshormiin ja kytketään Savumaxin hybridivaraajaan. Hormin seinämä toimii savusta veteen asti tehokkaana lämmönvaihtopintana ja vesi kiertää hormissa lämpöä siirtäen.

Kun takkaan laitetaan tuli, savukaasut lämmittävät hormiputken ympärillä olevan lämmönvaihtimen ja ohjausyksikkö käynnistää lämmön siirron piipulta hybridivaraajaan. Hiilloksen sammuttua piipun ja varaajan lämpötilat asettuvat samalla tasolle ja ohjausyksikkö pysäyttää kierron.

Savumax Maalämpö –konsepti puolestaan yhdistää maalämmön ja puu- tai aurinkolämmityksen tehokkaasti. Maalämpö tuottaa lämpöä ympärivuotisesti ja on jo sellaisenaan energiatehokas lämmitysmuoto. Savumax Maalämpöön on lisälämmitysoptiona saatavilla laadukkaat Suomessa valmistetut aurinkolämpökeräimet tai Savumaxin patentoitu lämmöntalteenottohormi. Yhdistämällä maalämpö tulisijaan saadaan käytännössä lähes ilmaista lämpöenergiaa ja vähennetään siten maalämmön käyttötarvetta.

Perinteisiin ja raskaisiin maalämpöjärjestelmiin verrattuna Savumax Maalämpö on edullinen jo investointivaiheessa. Savumax Maalämmössä energiakaivon porausta ei yleensä tarvita, vaan riittää noin 100 metrin kaivanto vaikka talon ympärille. Mahdollisen energiakaivon syvyydeksi taas riittää vain noin 90 metrin reikä. 

Savumax Oy on lämmöntalteenottoon ja tähän perustuviin uudentyyppisiin, kustannustehokkaisiin hybridilämmitysjärjestelmiin erikoistunut yritys, jonka lämmitysjärjestelmissä otetaan tehokkaasti hyötykäyttöön eri lämmönlähteistä, kuten takkojen ja uunien hormeista, ilmavesilämpöpumpusta, aurinkolämpökeräimistä tai maalämpöjärjestelmistä saatava lämpöenergia.

Lisätietoja: Matias Parviainen, Savumax Oy, puh. 044 7223711
matias.parviainen (at) savumax.fi
www.savumax.fi