Savumax Lämmöntalteenottohormiperinteisen hormin asemasta lämmöntalteenottohormi?

Savumax Oy:llä on vuosikymmenien kokemus hormin lämmöntalteenotosta. Yritys on toimittanut lämmöntalteenottohormeja jo satoihin asuinrakennuksiin Suomessa. Savumaxin patentoidulle lämmöntalteenottohormille on altistettu lukuisia testejä; mm. paine- ja paloturvallisuustestejä sekä lämmöntalteenottokokeita. Savumax lämmöntalteenottohormi on myös markkinoiden paloturvallisin hormi.

Pitkän tuotekehityksen tuloksena lämmöntalteenottohormi on vakiinnuttanut nykyisen muotonsa ja rakenteensa. Hormikokonaisuus sisältäen lämmöntalteenottoyksikön valmistetaan nykyaikaisessa ja kansainväliset kriteerit täyttävässä tehtaassa. Jokainen lämmöntalteenottoyksikkö testataan myös ennen toimitusta.

Savumax lämmöntalteenottohormille myönnämme 10 vuoden takuun!


Savumax lämmöntalteenottohormi lisää merkittävästi puusta talteensaatavaa lämpöenergiaa, koska tämä lämpöenergia menisi muussa tapauksessa täysin hukkaan. Lämmöntalteenottohormi on ekologinen ratkaisu, koska se säästää poltettavaa puuta ja sitä kautta myös ympäristöä. Lisäksi tulisijan muut lämmitysominaisuudet säilyvät ennallaan.

Ulkoisesti Savumaxin lämmöntalteenottohormi ei poikkea tavallisesta hormista ja se on saatavissa erilaisiin tulisijoihin kuten uuneihin, takkoihin, kamiinoihin tai saunan kiukaisiin. Savumax lämmöntalteenottohormi voidaan asentaa myös vesitakkaan - tällöin esimerkiksi varaavasta vesitakasta saatava lämpöenergia veteen yleensä noin kaksinkertaistuu. Savumax hormikokonaisuuden asentaminen onkin helppoa kaikkiin tulisijoihin.  

Lämmöntalteenottohormi on integroitu Savumaxin toimittamaan teräshormiin muodostaen lämmöntalteenottojakson. Talteenottojakson alapäässä on liitäntäyhteet, josta talteenotto kytketään Savumax hybridivaraajaan. Talteenottojakso asennetaan aina osana Savumaxin toimittamaa teräshormikokonaisuutta.

Lämmönvaihdin on rakennettu nerokkaasti hormin ympärille ja näin hormin seinämä toimii savusta veteen lämmönvaihtopintana. Patentoidun rakenteen ansiosta veden kierto hormissa on optimaalinen ajatellen lämmönsiirtoa ja lämmöneristystä. Kun takkaan laitetaan tuli, savukaasut lämmittävät hormiputken ympärillä olevan lämmönvaihtimen ja ohjausyksikkö käynnistää lämmön siirron hormilta hybridivaraajaan. Hiilloksen sammuttua hormin ja varaajan lämpötilat asettuvat samalla tasolle ja ohjausyksikkö pysäyttää kierron.

Teräshormin teknisiä tietoja:
 • lämpötilaluokka: T600
 • hormin halkaisija: 150 tai 200 mm
 • hormiston suurin ulkohalkaisija: 330 mm (200 mm hormi)
 • materiaalit: hormi ruostumatonta terästä, paloeriste kivivillaa ja ulkokuori sinkittyä peltiä, joka on pulverimaalattu (harjattu RST kuori lisähintaan)
 • liitäntä tulisijaan: päältä tai sivulta. Piippuun voidaan liittää enintään kaksi samaa polttoainetta käyttävää tulisijaa samasta kerroksesta, kun piippu on mitoitettu molempien tulisijoijen yhtäaikaiselle käytölle ja molemmissa tulisijoissa on omat sulkupellit. Sulkupellit on tilattava tulisijatoimittajalta.

Savumax Talteenottolaitteen teknisiä tietoja:
 • pituus: 2 m
 • mitat: integroitu teräshormijaksoon
 • materiaali: ruostumaton teräs/haponkestävä teräs
 • talteenottoteho: n. 60 - 70 % savukaasujen lämpötehosta (teho tulisijasta ja polttohetkestä riippuen keskimäärin 10 - 20 kW)
 • lämpöliitännät: kaikki liitännät talteenottojakson alapäässä (SK 1/2")
 • ilmausyhde: jakson alareunassa (SK 1/8")
 • anturitasku: jakson alareunassa (6 mm anturille)
 • anturikaapeli: 2 kertainen heikkovirta kaapeli esim. KLMA 2x0,75 mm²